BI innovatie voor de industrie

  1. Home
  2. /
  3. News
  4. /
  5. BI innovatie voor de industrie

Rabobank heeft begint maart een onderzoek gepubliceerd waarbij duidelijk werd dat industriële bedrijven onvoldoende zijn ingesteld op technologische ontwikkelingen. Business Intelligence biedt kansen om deze bedrijven in de maakindustrie te helpen met deze ontwikkelingen. Nu is sinds deze maand de wereld zeker nog meer veranderd door de komst van het coronavirus, maar om straks uit het dal te klimmen is BI voor industrie noodzakelijk voor meer inzicht en grip.

Onderzoek

Bedrijven in de Nederlandse industriesector zijn nog onvoldoende ingesteld op technologische ontwikkelingen. Uit het onderzoek blijkt ook dat bedrijven in de maakindustrie blijven groeien als zij veel investeren in nieuwe technologieën, handelsbelemmeringen en verduurzaming . Het toont daarbij een positief verband tussen een goede managementaanpak en omzetgroei.

Bedrijven die relatief veel investeren in onderzoek en ontwikkeling werken beter aan hun toekomst. In het onderzoek wordt gesteld dat het voor industriebedrijven van belang is om hun managementpraktijken op orde te hebben. Dat vraagt om een goede balans tussen korte- en lange-termijndoelstellingen, waarbij doelen ambitieus maar haalbaar zijn en breed worden gedragen binnen de organisatie.

Als bedrijven in de industriële sector hun managementpraktijken op orde hebben, is dit niet alleen goed voor de omzetgroei maar helpt dit ook in de mate waarin bedrijven klaar zijn voor de toekomst.

Bron: RaboResearch Nederland

Kansen voor de industriële sector

Als manager heb je met de snel veranderende technologieën de juiste informatie nodig, om op basis daarvan goed te kunnen sturen en beslissingen te kunnen nemen. Daarbij kan Business Intelligence een grote rol vervullen voor bedrijven in de maakindustrie. 

BI kan kwalitatief goede en actuele managementinformatie bieden. Door processen te automatiseren en de data om te vormen tot duidelijke analyses en rapportages, hebben managers meer tijd om zich te focussen op de belangrijke zaken in de organisatie. Met een dashboard vol belangrijke realtime managementinformatie is sturen makkelijker en kan er met meer tijd gekeken worden naar in welke andere technologieën het beste geïnvesteerd kan worden.

Meer weten over BI binnen de industrie?

We helpen je graag op weg. Voor ieder bedrijf creëren wij een passende oplossing waarbij we met Business Intelligence nieuwe inzichten geven waardoor jouw bedrijf verder kan groeien. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Kijk bij onze oplossingen of neem contact met ons op!

Meer weten over BI voor SAP?

Werk jij met SAP en wil je graag meer inzicht in jouw bedrijf? Met Theobald extracten wij jouw data uit SAP en door ons efficiënte framework dat snel neer te zetten en configureren is, krijg je relevante live rapportages vanuit jouw data, bijvoorbeeld in Power BI.