Technologie

Business Intelligence

  1. Home
  2. /
  3. Technologie
  4. /
  5. Business Intelligence

Business Intelligence (BI) is een combinatie van processen, technologieën en software-oplossingen. Het helpt je om gegevens te verzamelen, op te slaan, te analyseren en te rapporteren. Zo krijg je waardevolle inzichten die helpen om te focussen op dat wat aandacht nodig heeft, waardoor je betere beslissingen neemt. De Microsoft BI stack speelt hierbij een grote rol; iqbs is al sinds jaar en dag Microsoft-partner.

Wat levert BI op?

Met BI verzamel je data uit verschillende bronnen. Denk aan verkoop-, marketing- en financiële data. Deze voeg je vervolgens samen in één platform. Hierdoor zie je beter wat er gaande is in je organisatie. Deze inzichten geven je de mogelijkheid bedrijfsprestaties te verbeteren, kansen te identificeren en risico’s te verminderen.

Automatiseren van processen
Ook kan BI de klanttevredenheid verhogen omdat je gedrag beter leert begrijpen, zodat je hierop in kan spelen. Jij en je collega’s zullen efficiënter werken, omdat repeterende taken in het rapportage- en analyseproces worden geautomatiseerd.

De consultants van iqbs helpen je in de transformatie naar een meer datagedreven organisatie en stellen je in staat om de kracht van je gegevens te benutten.

Waarom iqbs voor Microsoft BI kiest

Waar voorheen het Microsoft SQL platform het hart was van onze oplossing, heeft Microsoft Azure nu onze voorkeur. Het Azure Dataplatform biedt een uitgebreid pakket aan oplossingen en diensten, met ADF, Datalake en Databricks als basis voor ons framework. Het faciliteert een effectief, flexibel, schaalbaar en veilig Business Intelligence platform (BI). Goed om te weten: bij Azure betaal je alleen wat je verbruikt.

Geavanceerde technologieën 
Technologieën als Machine Learning (ML), Artificial Intelligence (AI) en Streaming Data zijn vast onderdeel van het Azure Platform. 

iqbs ontsluit tenslotte de data in Power BI voor een krachtige visualisatie en het beheersbaar delen van rapporten. We voegen vervolgens onze eigen oplossingen toe, zoals dynamic commenting.

De voordelen van BI voor IT

De voordelen van BI voor business

Power BI dashboard

Hoe krijg ik meer grip met BI?

iqbs heeft jarenlange ervaring met het opzetten van BI omgevingen. Wij kunnen de techniek erachter verzorgen, maar liever nog doen we dit samen met jou. Je wilt namelijk je omgeving zo inrichten dat je er maximaal rendement uit haalt. Dit gaat verder dan de technologie van het dataplatform en een Power BI account aanmaken voor elke gebruiker.

Het klinkt logisch, maar begin bij het begin. Bepaal wat je doelstellingen zijn van de implementatie van een BI platform. Alleen dan kun je bepalen wat goed past bij jullie wensen. Denk daarbij niet alleen na over de implementatie, maar juist ook over de jaren erna. Hoe wil jij datagedreven werken en hoe kunnen we gebruikers helpen deze stappen te maken?

Gestandaardiseerd iqbs framework

Het iqbs BI-framework biedt voordelen voor elke organisatie die op zoek is naar meer diepgaande inzichten. Het helpt je om data te structureren en analyseren om zo inzicht te krijgen in bedrijfsprestaties. We hebben standaard connectoren ontwikkeld voor verschillende systemen zoals InforSAPDynamics en CCH® Tagetik

Ons framework is eenvoudig te gebruiken. Je kunt hiermee gebruikmaken van standaard Power BI rapportages, specifiek voor jouw branche of bedrijfstype. Daarnaast biedt iqbs uitgebreide ondersteuning en begeleiding bij het implementeren en beheren van het BI-framework. Uit ervaring weten wij dat dit van grote waarde is voor organisaties die zelf niet over de nodige kennis of middelen beschikken van het opzetten van een BI-framework.

Laat je inspireren

Wij maken altijd gebruik van de stabiele en innovatieve middelen van Microsoft. Met Microsoft Power BI maken we bijvoorbeeld de mooiste visualisaties van jouw bedrijfsdata. Benieuwd hoe dit eruit ziet? We organiseren regelmatig inspiratiesessies waarin we verschillende mogelijkheden laten zien. 

Onze klanten raden ons niet alleen aan vanwege onze toegankelijkheid en de flexibiliteit van onze oplossing, maar zijn ook allemaal zeer tevreden over de hoeveelheid informatie in het standaard product.

Power BI dashboard

Download een uitgebreid stappenplan

Wij schreven een uitgebreide whitepaper met de belangrijkste stappen die je dient te nemen om dit tot een succes te volbrengen.