Technologie

iqbs BI framework

  1. Home
  2. /
  3. Technologie
  4. /
  5. iqbs BI Framework

Met het iqbs BI framework kun je gemakkelijk en snel analyses maken en inzichten verkrijgen die je organisatie naar een hoger niveau tillen. Onze standaard connectoren maken het integreren van verschillende databronnen eenvoudig en efficiënt. Ook biedt het flexibiliteit en schaalbaarheid. Met behulp van ons framework en Power BI maak jij betere beslissingen op basis van nauwkeurige, actuele gegevens.

Wat doet het iqbs framework?

Het iqbs BI-framework biedt een complete oplossing voor het integreren van verschillende databronnen en het genereren van Power BI rapportages. Het framework is ontworpen om de complexiteit van BI te verminderen en implementaties te versnellen.

Data-driven beslissingen nemen
Door de combinatie van software, kennis en het proces wordt inzicht verkregen in de performance van een organisatie. Ook kun je knelpunten identificeren en toekomstige trends voorspellen. Het iqbs BI framework biedt daarmee een krachtig platform voor het nemen van datagedreven beslissingen.

Het biedt gebruikers een makkelijke en gestructureerde manier om data te analyseren en belangrijke inzichten te verkrijgen. Het iqbs framework bevat één versie van de waarheid, welke wordt gepresenteerd in Power BI rapportages en analyses.

Hoe ons BI framework werkt

Het iqbs BI framework is een geïntegreerde benadering van Business Intelligence, waarbij de combinatie van software, kennis en proces centraal staat. De kennis en expertise van onze consultants combineren we met bewezen best practices om bedrijven te helpen bij het ontwikkelen van een succesvolle Business Intelligence strategie.

Het iqbs framework omvat eigen software en Microsoft technologieën, zoals Azure, SQL en Power BI. Daarnaast omvat het ook diepgaande kennis van de business en het proces, zodat de juiste data op de juiste manier wordt gepresenteerd.

iqbs Powerpacks
De iqbs Powerpacks zijn standaard rapporten, die we meeleveren en een complete startset bevatten over verschillende onderdelen van je bedrijf, zoals Finance, Sales en Service.

Webcast: iqbs on Azure

Speciaal voor mensen die interesse hebben in het gebruik van Azure voor hun BI-platform maakten we een webcast. Je hoort er alles in over een schaalbaar en modern datawarehouse, gebaseerd op de laatste technieken. Wil je hem bekijken? Laat hieronder je naam en e-mailadres achter, dan krijg je direct toegang.

Voornaam*
Email*
Label
Nieuwsbrief
Info

iqbs BI framework; betrouwbaar en toegankelijk

Ingest, Store en Transform (IST)

De bronapplicaties, inclusief het datamodel, zijn ontwikkeld voor een optimale ondersteuning van bedrijfsprocessen. Denk aan het snel verwerken van orders. Om snel te rapporteren is een ander datamodel nodig en dat is precies wat iqbs met het framework geautomatiseerd gerealiseerd heeft.

Ingest, Store, Transform (IST) is de cloud benadering van het traditionele Extract, Transform, Load (ETL) proces. Het draait om het efficiënt en effectief beheren van gegevens in de cloud door middel van drie stappen:

Ingest: Verzamelen en importeren van data van verschillende bronnen in bijvoorbeeld Azure Data Lake Storage of Azure Blob Storage. Dit kan ook via on-premises SQL storage.

Store: Opslaan van de gegevens in een duurzame, schaalbare en kosteneffectieve cloudopslag.

Transform: Het omzetten van de ruwe gegevens in een geschikte vorm voor analyse en rapportage. Hierbij worden geautomatiseerde processen – zoals gegevenspijplijnen en workflows – gebruikt om gegevens te bewerken, combineren en verrijken.

Waar bestaat het iqbs framework uit?

Het iqbs BI-framework bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder:

Connectors: Dit is de integratie met de databronnen, systemen of cloudoplossingen, door middel van API’s, cloudservices.

Data modeling: Dit is het proces van het definiëren en ontwerpen van de structuur van het datawarehouse. Het omvat het creëren van logische datamodellen, het definiëren van dimensies en feiten, het opzetten van relaties en het maken van berekende waarden (measures).

Datawarehouse: Het datawarehouse is de centrale opslagplaats van de gestructureerde data uit verschillende bronnen. Het data warehouse wordt geoptimaliseerd voor rapportage en analytische doeleinden en maakt gebruik van Azure Datalake storage, of SQL Server.

Rapportage en analyse: Dit is het deel van het iqbs BI-framework waarmee gebruikers toegang hebben tot informatie in het datawarehouse. Denk aan het bouwen van rapporten, dashboards en scorecards met behulp van Power BI (of andere BI tools).

Plan een demo in

De mogelijkheden zijn enorm! Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Vraag een demonstratie aan of kom naar een van onze inspiratiesessies.