Technologie

Microsoft Power BI

Met Power BI kies je voor mooie rapportages waar je échte inzichten uithaalt. Het helpt je te focussen op dát wat echt aandacht nodig heeft, zodat je betere beslissingen kunt nemen. 

Power BI heeft zich inmiddels bewezen als marktleider. Het is en blijft een rijke en krachtige oplossing die meeschaalt met de behoefte van je organisatie. Dankzij de verregaande integratie met het Azure Data & Analytics platform, onder de naam Microsoft Fabric, nemen de mogelijkheden nog steeds verder toe.

Waarom kiezen voor Power BI

Wij kiezen al jaren voor Power BI; net als vele bedrijven wereldwijd. Het maakt gegevensvisualisatie en rapportage eenvoudig met interactieve dashboards en grafieken. Het integreert gegevens uit verschillende bronnen en daarnaast ondersteunt het self-service analyse, waardoor medewerkers zonder technische kennis inzichten kunnen verkrijgen.

Met geavanceerde analysemogelijkheden en voorspellende modellen kunnen bedrijven bovendien diepere inzichten verkrijgen en toekomstige trends voorspellen. Daarnaast maak je eenvoudige samenwerking en het delen van rapporten mogelijk.

Kortom, dit krachtige BI-platform is perfect voor bedrijven die op zoek zijn naar actiegerichte analyses en datagedreven besluitvorming.

Een ijzersterke combinatie met IBCS, Azure en Databricks

Power BI biedt organisaties aanzienlijke business-voordelen, onder andere dankzij de naadloze integratie met Azure en back-end componenten zoals Azure Data Factory (ADF), Databricks en Synapse Analytics. Dit zijn allemaal tools van Microsoft die je in staat stellen data te modelleren en visualiseren.

Deze integratie resulteert in een krachtig gegevensanalyse-ecosysteem dat helpt om waardevolle inzichten te genereren en betere beslissingen te nemen. Dankzij de door ons ontwikkelde standaardrapportages kunnen we bovendien snel dashboards bouwen die we koppelen met jouw data. Zo verminderen we de complexiteit van BI en versnellen we implementaties. Door gebruik te maken van de rapportagestandaard IBCS is het ook nog eens voor elke gebruiker leesbaar en duidelijk in één oogopslag. 

De geavanceerde analyse van Synaps en Databricks opent de deuren naar data science, machine learning en voorspellende modellen. Dat is de toekomst! Trends en ontwikkelingen doorgronden ligt hierdoor binnen handbereik. Met Fabric is Microsoft nog een stap verder gegaan en worden de verschillende onderdelen nog meer als één oplossing aangeboden. 

De kracht van Power BI

Verder lezen in onze whitepaper?

Kies voor een eenvoudige, kostenbesparende en laagdrempelige manier om uit verschillende databronnen informatieve visuals te ontwikkelen en waarmee je ontdekkingen kunt delen binnen je organisatie.

Power BI dashboard
Voornaam*
Achternaam
Email*
Bedrijf*
Telefoonnummer*
Label
Nieuwsbrief
ERP

Zo helpt Power BI jouw organisatie

Productie

Kan Power BI jouw productieproces verbeteren? Zeker! Het geeft namelijk antwoord op belangrijke vragen. Wat zijn bijvoorbeeld de bottlenecks in het proces? Of waar heeft materiaaltekort je de afgelopen tijd geld gekost? 

Kwaliteit & security

Met Power BI krijg je de mogelijkheid vragen te beantwoorden zoals: hoe staat het met de kwaliteit van mijn eindproduct en waar komen de meeste risico’s voor op de werkvloer? Precies wat je nodig hebt als QHSE-manager.  

Inkoop

Met Power BI krijg je bovendien inzicht in je voorraad, doorlooptijd en Safety Stock.  Het geeft je de mogelijkheid een ABC-analyse te maken over de voorraad, marges per productgroep, historie van levertijden en transportkosten. 

Finance

Met de visualisaties van onze partner Zebra BI beschik je over gedetailleerde financiële rapportages. Het geeft je snel en waterdicht inzicht in je financiële situatie. 

De kosten van Power BI

Met Power BI Desktop kies je voor de ontwikkeltool om datamodellen, rapporten en dashboard te ontwerpen en publiceren. Deze is kosteloos, maar stelt je niet in staat om rapporten te delen met collega’s en anderen. Kies je voor Power BI Pro dan ga je voor meer capaciteit, grotere datamodellen en het gebruik van big-data tools.

Belangrijk om te benoemen: Power BI is geen onderdeel van het Microsoft Fabric abonnement. Het is wel onderdeel van de oplossing en het platform; maar Microsoft heeft er voor gekozen om Power BI apart aan te bieden als abonnement. 

Power BI desktop

gratis
 • Maak verbinding met honderden gegevensbronnen
 • Schoon gegevens op en bereid gegevens voor met behulp van visuele hulpmiddelen
 • Analyseer en maak fraaie rapporten met aangepaste visualisaties
 • Publiceer inhoud naar de Power BI-service
 • Sluit inhoud in op openbare websites

Power BI Pro

9,40/gebruiker / maand
 • Bouw dashboards die in realtime een volledig beeld van uw bedrijf geven​
 • Houd gegevens automatisch up-to-date, inclusief on-premises bronnen
 • Werk samen met gedeelde gegevens​
 • Controleer en regel de toegang tot gegevens en hoe deze worden gebruikt​
 • Maak inhoudspakketten en distribueer deze naar gebruikers met apps​

Power BI premium

18,70/gebruiker / maand
 • Verwerf toegewezen capaciteit die je zelf kunt toewijzen, schalen en controleren​
 • Distribueer inhoud en voeg deze in zonder afzonderlijke gebruikerslicenties te hoeven kopen​
 • Publiceer rapporten on-premises met de Report Server​
 • Ontgrendel meer capaciteit en hogere limieten voor Pro-gebruikers​
Wouter iqbs Customer succes manager
Wouter
Customer Succes Manager

Alle bedrijfsinformatie zo inzichtelijk dat je er écht conclusies uit kunt trekken. Zonder dat je steeds een IT-afdeling nodig hebt! We vertellen je graag meer.

Wat zeggen anderen over de BI-tool

Gartner’s Magic Quadrant

Microsoft is al meer dan 15 jaar op rij een leider in Gartner’s Magic Quadrant for Analytics & Business Intelligence platformsGoed om te vermelden: de Gartner Quadrant gaat niet alleen over Power BI, maar over het gehele data & analytics platform van Microsoft.

Gartner Magic Quadrant as of 2023 Q1

The Forrester Wave

In onderzoek (Q2, 2023) erkent onderzoeksinstituut Forrester Microsoft als leider in enterprise Business Intelligence platformen. Microsoft heeft zelfs de hoogste score gekregen in deze categorie.

Live demo?

Ook eens  in het ‘echt’ zien hoe de tool precies werkt? Geen probleem. We plannen graag een live demo met je in. Klik op de knop hieronder om een afspraak te maken met onze sales-collega Wouter.

Power BI voor Teams

schermafbeelding-2021-08-19-om-13.30.22

Power BI kan ook goed gecombineerd worden met Microsoft Teams. Beide tools zijn onderdeel van Microsoft 365. Dit heeft als groot voordeel dat ze efficiënt samen gebruikt kunnen worden. Zo geven jouw dashboards nog meer inzichten in jouw medewerkers. Wil je meer te weten komen over deze specifieke combinatie? Lees dan het whitepaper!