Technologie

Microsoft Power BI

Maak snel dashboards en rapportages die op elk device toegankelijk zijn met Power BI en deel gegevens en inzichten met collega’s. Power BI is een rijke en krachtige oplossing en schaalt qua investering mee met jouw behoefte. Ontdek de heldere, visuele rapportages en bespaar!

Voordelen van Power BI

Zoek je een eenvoudige, schaalbare en laagdrempelige manier om informatieve dashboards te ontwikkelen? Met  Power BI combineer je verschillende databronnen, creëer inzicht en deel je ze met collega’s binnen je bedrijf en zelfs relaties buiten je bedrijf.

Dankzij Power BI wordt de data in jouw organisatie inzichtelijk in rijke analyses en heldere visuele rapportages. Beslissers op elk niveau krijgen grip, omdat ze hun informatie tot zich krijgen – overal, altijd en met elk device. Ze zien alleen dat wat ze nodig hebben én waar ze rechten toe hebben.

Snel naar de toekomst

Microsoft maakt het mogelijk snel (en zelfs gratis) te starten met Power BI. Voor de gevorderde gebruikers verzorgen wij training en begeleiding. Als de complexiteit er om vraagt, nemen wij voor onze klanten de implementatie van een volledige Business Intelligence-omgeving op ons. Bijvoorbeeld als de opzet van een datawarehouse noodzakelijk wordt. De eigen organisatie kan zich dan richten op de ontwikkeling van de relevante rapportages, terwijl iqbs zorgt voor de krachtige en gevalideerde datasources. Power BI biedt de ideale samenwerking om snel en effectief die inzichten te realiseren, die nodig zijn om te sturen op doelen en KPI’s voor de toekomst. 

Redenen om voor Power BI te kiezen:

Training: Power BI Dashboard in a Day

Op vrijdag 18 april nemen we je als Microsoft Gold Partner mee in de wereld van Power BI. Binnen één werkdag leer je hoe je zelf een Power BI dashboard in elkaar zet. Onze Power BI expert Jos geeft deze training met Microsoft tools en geeft extra tips vanuit het werkveld van iqbs. Leer zelf hoe je jouw bedrijfsdata omzet naar heldere rapportages waaruit je nieuwe inzichten voor je organisatie kunt halen.

Meld je nu aan

Verder lezen in onze whitepaper

Een eenvoudige, kostenbesparende en laagdrempelige manier waarmee je uit verschillende databronnen informatieve visuals kunt ontwikkelen en waarmee je ontdekkingen kunt delen binnen de organisatie? Maak kennis met Power BI.

Voornaam*
Achternaam
Email*
Bedrijf*
Telefoonnummer*
Label
Nieuwsbrief
ERP

De kosten van Power BI

Starten met Microsoft Power BI is gratis en met deze desktop versie kun je direct rapporten en mooie dashboards maken op basis van verschillende databronnen. Op het moment dat je zicht hebt op de mogelijkheden van Power BI voor je organisatie, zet je de volgende stap: samenwerken met je collega’s.

Beveiligen en geautomatiseerde updates van gegevens worden mogelijk met Power BI Pro. Inzichten worden realtime en om deze te delen met collega’s, distribueer je dashboards en rapporten als apps. Toegangsbeveiliging is hierbij cruciaal en is daarom standaard onderdeel van Power BI Pro.

Wil je analyses verder uitbreiden met Big Data of alle gebruikers toegang kunnen geven geven tot de Power BI inhoud? En ga je rapporten ook on-premises op een eigen server publiceren? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor Power BI Premium.

Met Power BI Premium reken je echt af naar gebruik, dat je zelf toewijst en schaalt. Omdat wij maandelijks de licentie aan je factureren, bepaal je elke maand hoeveel en welke gebruikers en licenties je nodig hebt. Als je kiest voor Power BI Premium is 24/7 support onderdeel van onze overeenkomst.

Wil je analyses verder uitbreiden met Big Data of alle gebruikers toegang kunnen geven geven tot de Power BI inhoud? En ga je rapporten ook on-premises op een eigen server publiceren? Dan kijken we samen naar de mogelijkheden voor Power BI Premium.

Met Power BI Premium reken je echt af naar gebruik, dat je zelf toewijst en schaalt. Omdat wij maandelijks de licentie aan je factureren, bepaal je elke maand hoeveel en welke gebruikers en licenties je nodig hebt. Als je kiest voor Power BI Premium is 24/7 support onderdeel van onze overeenkomst.

Power BI desktop

gratis
 • Maak verbinding met honderden gegevensbronnen
 • Schoon gegevens op en bereid gegevens voor met behulp van visuele hulpmiddelen
 • Analyseer en maak fraaie rapporten met aangepaste visualisaties
 • Publiceer inhoud naar de Power BI-service
 • Sluit inhoud in op openbare websites

Power BI Pro

8,40 / gebruiker / maand
 • Bouw dashboards die in realtime een volledig beeld van uw bedrijf geven​
 • Houd gegevens automatisch up-to-date, inclusief on-premises bronnen
 • Werk samen met gedeelde gegevens​
 • Controleer en regel de toegang tot gegevens en hoe deze worden gebruikt​
 • Maak inhoudspakketten en distribueer deze naar gebruikers met apps​

Power BI premium

Licentiemodel / maand
 • Verwerf toegewezen capaciteit die u zelf kunt toewijzen, schalen en controleren​
 • Distribueer inhoud en voeg deze in zonder afzonderlijke gebruikerslicenties te hoeven kopen​
 • Publiceer rapporten on-premises met Power BI Report Server​
 • Ontgrendel meer capaciteit en hogere limieten voor uw Pro-gebruikers​

Met Power BI wordt alle bedrijfsinformatie zo inzichtelijk dat je er écht conclusies uit kunt trekken. En je hebt niet steeds een IT-afdeling nodig om dit te bereiken! We vertellen je graag meer.

Power BI's kwaliteit getest!

In recent onderzoek (Q3, 2019) erkent onderzoeksinstutuut Forrester Microsoft als leider in enterprise Business Intelligence platformen. In het onderzoeksrapport adviseren ze alle bedrijven, vooral de organisaties die met Office 365 werken, Power BI in overweging te nemen als primaire BI-tool.

Microsoft is al 14 jaar op rij een leider in Gartner’s Magic Quadrant for Analytics & Business Intelligence platforms. Het is vooral sterk door de combinatie van een lage prijs en toegankelijkheid in gebruik met complexe analyses.

Live demonstratie

Meer weten? Ook eens ‘echt’ zien hoe Power BI je het leven makkelijk maakt? We organiseren regelmatig inspiratiesessies waarin we hier op in gaan. Klik door voor de planning.

Power BI voor Teams

schermafbeelding-2021-08-19-om-13.30.22

Power BI kan ook goed gecombineerd worden met Microsoft Teams. Beide tools zijn onderdeel van Microsoft Office 365. Dit heeft als groot voordeel dat ze efficient samen gebruikt kunnen worden. Zo geven jouw dashboards nog meer inzichten in jouw medewerkers. Wil je meer te weten komen over deze specifieke combinatie? Lees dan het whitepaper!