Over ons

Collega's aan het woord​

Over het team

Het iqbs team bestaat uit een diverse groep mensen met elk hun expertise. De bedrijfscultuur is informeel en open, waarbij jouw persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Ben je benieuwd hoe het is om bij iqbs te werken? Lees dan de verhalen van jouw mogelijk toekomstige collega’s.

Dennis (Azure Engineer):

Al vanaf zijn studietijd is Dennis werkzaam bij iqbs. Bij hem op de studie kwam iqbs langs voor een schoolopdracht, vervolgens is Dennis in contact gebleven. Toen hij een stage nodig had nam hij weer contact op en zo volgde er een leuke stageperiode, bijbaantje, afstudeerstage en daarna kwam hij officieel in dienst bij iqbs.

Binnen iqbs is Dennis degene die alles weet over Azure. Hij pakt de werkzaamheden op maar helpt ook andere collega’s. Daarnaast wordt hij ook voor de andere werkmaatschappijen van Claresco regelmatig ingeschakeld als er een vraag is op gebied van Azure. Dit is één van de dingen die hij zo leuk vindt aan het werken bij iqbs. Ook is Dennis werkzaam voor cpmVision waar hij de hele Azure back-end onderhoudt.

Dennis werkt altijd samen met andere collega’s en klanten. Het leuke hiervan is dat hij ook regelmatig met internationale klanten werkt en af en toe naar het buitenland gaat. Hij heeft hierdoor veel verschillende culturen leren kennen.

Dennis omschrijft iqbs als een serieuze club waar veel kennis in huis is. Iedereen krijgt de ruimte om kennis op te doen en deze kennis gelijk in te zetten. Dennis: “ik kan op mijn collega’s aan, er is veel vertrouwen in elkaar.”

“Naast hard werken worden er ook regelmatig leuke uitjes georganiseerd. Zo zijn we bijvoorbeeld weleens wezen karten en laser gamen. Daarnaast hebben we elk jaar ook een aantal uitjes met de hele Claresco groep.”

Dennis is op zoek naar een collega met interesse in Azure of met ervaring hierin. Spreekt jou dit aan? Neemt contact op met ons.

Maartje (BI Consultant):

Maartje kende iqbs via haar vorige werkgever en is uiteindelijk bij ons terecht gekomen via een collega. Ze heeft Data Science gestudeerd in Tilburg en is daarna aan de slag gegaan als Data Scientist. Na een tijdje als Data Scientist gewerkt te hebben, maakte Maartje de stap naar een andere organisatie waar ze Power BI in heeft gericht.

De uiteindelijke stap naar consultancy was iets wat ze heel graag wilde. Persoonlijk merkte Maartje dat wanneer ze binnen één bedrijf Power BI inricht, dit op een gegeven moment staat en haar geen energie meer geeft. Het was de wens van Maartje om Power BI in te richten bij verschillende bedrijven, zo kan ze verschillende invalshoeken meekrijgen van diverse bedrijven en blijft ze continu uitgedaagd worden. Dit is Maartje gelukt, ze zit nu dan ook bij veel verschillende klanten en vindt de afwisseling die ze heeft ontzettend leuk.

Wat Maartje het leukste vindt is de diversiteit en de afwisseling in haar werk. Van een coaching/trainer rol om mensen echt te begeleiden met het opzetten van Power BI bij de ene klant, tot echt onderdeel uitmaken van het Power BI team bij een andere klant. “De balans maakt het echt heel leuk”.

Het leukste in haar werk is volgens Maartje om samen te werken met enthousiaste mensen en samen verder te komen. Het fijne aan iqbs daarin vind ze dat je altijd mensen hebt om op terug te vallen met veel kennis. Ze vindt het bizar hoeveel kennis en passie de medewerkers binnen iqbs voor het vak hebben.

Maartje voelt zich bij ons erg welkom en vindt het echt een professionele organisatie. De cultuur is open, warm en vooruitstrevend.

De ontwikkelingsmogelijkheden binnen iqbs zijn iets wat ontzettend goed is geregeld volgens Maartje. Alles wat zij relevant vindt aan data, zoals Azure, back-end, data science, content, power BI en processen, is hier allemaal aanwezig. Als ze aangeeft dat ze meer een bepaalde richting op wilt dan zijn daar genoeg mogelijkheden voor, “de ontwikkelingsmogelijkheden zijn echt heel sterk!

Mariska (HR Professional):

In september 2021 begon Mariska voor de Claresco Groep als HR Professional. Eén van de bedrijven in de Claresco Groep is iqbs. Wat Mariska haar werk zo leuk maakt? “Dat het team van iqbs heel divers is. Dat zie je bijvoorbeeld in leeftijd, ervaring en cultuur. De afgelopen jaren is iqbs erg gegroeid en hierdoor zijn er voor HR ook veel mogelijkheden. Zo hebben we een mooi functiehuis opgesteld met functieprofielen waarin duidelijk staat beschreven wat er van je verwacht wordt maar ook wat je doorgroeimogelijkheden zijn. Als toevoeging hierop is het ook mogelijk om naast je functie een rol uit te voeren. Deze rol is gebaseerd op jouw talenten. Samen met je leidinggevende ga je een aantal keer per jaar om tafel om te praten over jouw ontwikkeling en hoe jullie dit het beste kunnen vormgeven.” Met een opleidingsbudget van € 4.500,00 per jaar moet dit zeker lukken.

Daarnaast wordt er ook jaarlijks een medewerkers-tevredenheidsonderzoek georganiseerd. Bij iqbs vinden we het belangrijk dat jij je mening over de organisatie kan geven en dat we samen aan de slag gaan om van iqbs een nog leukere werkgever te maken.

Wat we ook belangrijk vinden is mentale welzijn. “Als consultant heb je soms een pittige baan. We vinden het daarom belangrijk dat je kunt sporten en stellen een sportvergoeding van € 300,00 per jaar beschikbaar. Ook zijn we een samenwerking gestart met OpenUp. OpenUp biedt allerlei faciliteiten om je te helpen bij een goed mentaal welzijn. Je kunt tips en tricks lezen, webinars volgen en online een consult boeken bij een psycholoog.”

Veel van de collega’s werken thuis, op kantoor of bij klanten, af en toe zelfs bij klanten in het buitenland. Om elkaar ook informeel te zien worden er regelmatig leuke uitjes georganiseerd en niet te vergeten de jaarlijkse wintersportvakantie in Oostenrijk. Ben jij er de volgende keer ook bij?

Erik (BI Consultant):

Al een aantal jaar is Erik een vast gezicht van het iqbs team. Hij werkt in de front end en is een echte BI consultant. Erik is voornamelijk bezig met het bouwen van rapportages welke de klant terugziet in een aantrekkelijk weergegeven dashboard. Het leukste in zijn werk vindt hij het adviseren van klanten. “Tijdens het sparren met klanten kan ik écht toegevoegde waarde leveren.” Samen met klanten gaat hij analyseren waarom bijvoorbeeld een bepaalde order intake toeneemt of afneemt. Dit doet Erik voor allerlei verschillende klanten. De afgelopen jaren heeft hij gewerkt voor een fabriek, pensioenfonds, zorginstelling en een groothandel. Allemaal verschillende branches in binnen- en buitenland waarbij je ook veel leert over bedrijfsculturen.

De cultuur van iqbs omschrijft Erik als erg vrij en flexibel. “Je mag je eigen agenda beheren en regelt veel zaken zelf met je klanten.” Erik is veel bij klanten aan het werk maar hij kan er ook voor kiezen om thuis te werken of op kantoor in Bunnik waar hij ook de andere collega’s van iqbs kan zien en spreken. Samen met de collega’s worden er regelmatig kennissessies en showcases georganiseerd.

Bij iqbs worden er veel leuke uitjes georganiseerd, zo hebben we een tour met oude eendjes gereden, een spetterend gala georganiseerd op een boot en staat de jaarlijkse wintersport alweer op de planning. Ben jij de volgende keer er ook bij? Kijk snel op onze vacaturepagina!