Vergroot met Power Automate de capaciteit van je dataset

  1. Home
  2. /
  3. Power BI
  4. /
  5. Vergroot met Power Automate de capaciteit van je...
Vergroot met Power Automate de capaciteit van je dataset

Ontwikkelingen op het gebied van data en Power BI gaan snel. Via interne en externe kennissessies delen de consultants van iqbs hun kennis van en inzichten in nieuwe ontwikkelingen voor het werken met Power BI met elkaar en andere specialisten. Zo waren we eerder dit jaar aanwezig bij de Power BI Gebruikersdagen. Hier hebben we veel interessante sessies gevolgd, zoals een sessie over werken met Power BI API’s via Power Automate. 

Oneindig data exporteren met Power Automate

Met Power Automate automatiseer je eenvoudig herhaaldelijke en tijdrovende taken in processen door het inrichten van een gerichte flow en geautomatiseerde werkstromen. Zo ontsluit en exporteer je resultaten uit Power BI naar andere database-omgevingen. Met Power Automate kun je tot wel 100.000 regels automatisch exporteren. En met diverse slimmigheidjes die onze specialisten kunnen implementeren, is dit meer dan voldoende in de praktijk. Dat is een groot voordeel ten opzichte van de handmatige inzet van Power BI. Hierbij is het mogelijk tot maximaal 30.000 rijen te gaan bij het exporteren naar CSV en tot 150.000 rijen in XLSX – maar niet geautomatiseerd.

Introductie Power BI REST API

De recent geïntroduceerde Power BI REST API maakt het mogelijk gegevenssets in Power BI te bevragen met DAX-codes. Eén van de grootste voordelen is dat de REST API in vrijwel elke moderne ontwikkelomgeving en op elk platform te gebruiken is. Er zijn nog wel wat beperkingen in het gebruik van de REST API: zo kun je nog maar 1 DAX query per dag uitvoeren per REST API met slechts 1 set resultaten. 

Templates voor werkstromen

De combinatie van Power BI en Power Automate biedt eindeloze mogelijkheden. Zo is het mogelijk verschillende databronnen te combineren en deze op te slaan op een gestructureerde manier, zoals een Excel-bestand of datamodel. Je kunt werkstromen opslaan zodat je deze kunt delen en makkelijk kunt hergebruiken. Je hoeft niet alle werkstromen zelf te bouwen: Microsoft biedt verschillende standaard templates aan. Zo kun je inspiratie opdoen en bespaar je jezelf nog meer tijd!

Power Automate visual

Het werken met Power Automate gaat eenvoudig en snel binnen Power BI met behulp van de Power Automate visual. Voeg deze toe aan je dashboard en maak eigen werkstromen, zónder dat je Power BI hoeft te verlaten.

Meer weten? Wij helpen je graag!

Wil je weten hoe onze BI-consultants jou kunnen helpen met het ontsluiten van data, het leggen van logische verbanden en het visualiseren van data in overzichtelijke rapportages met Microsoft? Neem dan contact met ons op.