IBCS: Krijg meer inzicht in Power BI-rapporten met commenting

IBCS: Krijg meer inzicht in Power BI-rapporten met commenting

Data vertelt niet altijd het hele verhaal en daarom is het toevoegen van commentaar aan je Power BI-rapporten belangrijk. Stel je voor dat je niet alleen cijfers deelt, maar ook kort en krachtig uitlegt wat die cijfers betekenen. Dat is precies waar de eerste stap van IBCS, ‘Say’, om draait: het helder communiceren van je boodschap.

Waarom commentaar in Power BI?

Voorheen werden Excel en PowerPoint vaak gebruikt omdat je er eenvoudig commentaar aan kon toevoegen. Het nadeel? Ze zijn omslachtig en foutgevoelig. Power BI biedt een slimmere oplossing op een centrale plek.

Dynamisch commentaar

Om interactief commentaar toe te voegen, moeten we het op dezelfde manier behandelen als cijfers. Dat betekent dat we het koppelen aan dimensies zoals tijd, bedrijf en andere dimensies, zodat we niet alleen het heden kunnen verklaren, maar ook het verleden kunnen begrijpen in één overzichtelijk Power BI-rapport.

Soorten commentaar

De titel-commentaar geeft een beknopte samenvatting van de hoofdboodschap, terwijl het pagina-commentaar diepere details biedt over de gehele pagina. Het visualisatie-commentaar richt zich op specifieke elementen in een visualisatie voor een gedetailleerde analyse. Je legt commentaar vast in een aparte tabel, net zoals je cijfers zou doen. Door deze tabel te koppelen aan dimensies, komt het commentaar op de juiste plek in je rapport terecht.

In de praktijk

Wij gebruiken Zebra BI custom visuals voor de weergave van commentaar in combinatie met Excel of SharePoint-lijsten (voor individuele gebruikers) of Power Apps (voor grotere groepen) voor het vastleggen van commentaar. Het biedt flexibiliteit en interactieve mogelijkheden voor effectieve commentaarprocessen.

Meer weten over dynamisch commentaar in Power BI?

We laten je graag zien hoe dit in de praktijk werkt met een demo.

Maak je data begrijpelijk en ontdek de kracht van commentaar in je rapporten!

Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws

    Ja, ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief