Uitgelichte functies in Power BI update augustus

  1. Home
  2. /
  3. News
  4. /
  5. Uitgelichte functies in Power BI update augustus

Microsoft Power BI wordt steeds populairder. En terecht! De mogelijkheden zijn enorm en het maakt data zeer toegankelijk. Ondertussen blijft Microsoft aan het product innoveren, mede doordat onze medewerkers topics geven die verder geoptimaliseerd kunnen worden. De ontwikkelingen gaan hard en het zijn er veel. Daarom geven we je graag een korte samenvatting van toevoegingen waarvan wij denken dat jij het meest profijt hebt:

Onderstaand lees je updates van Power BI desktop in Augustus:

  • Groeperen van visuals – Het is vanaf nu, zoals we in meerdere Office-programma’s al gewend waren, mogelijk om meerdere visuals te groeperen. Dit herken je bijvoorbeeld uit Word of Powerpoint, waar het onder andere gebruikt wordt om een aantal visuals evenredig te verplaatsen. In Power BI desktop is het nu ook mogelijk in een groep meerdere visuals tegelijk herschalen. Bovendien kunnen items uit een groep met één klik op de knop worden verborgen in je dashboard, of juist weer weergegeven.
  • Icon stijlen – In juli werden al icons toegevoegd aan Conditional Formatting. Door het activeren van de icons kunnen we in datatabellen ook snel een overzichtelijke view creëren van de belangrijkste betekenis van de data. Waar we vanaf juli nog niet zo veel keuze hadden, zijn er nu verschillende stijlen toegevoegd waarin we de icons kunnen plaatsen voor een beeld dat nog duidelijker is. Het is zelfs mogelijk een eigen Gif toe te voegen als icon.
  • Nieuwe look – Tot slot gaat de look van Power BI in de komende maanden veranderen. De interface gaat er moderner uitzien en wordt meer zoals we ook van Microsoft’s andere producten gewend zijn, met als doel natuurlijk het navigeren in de applicatie te vergemakkelijken. Dit gaat dus niet zo zeer om de inhoud van de rapportages, maar om de tools die het programma biedt. Het zal zo bijvoorbeeld duidelijker en eenvoudiger worden om te navigeren tussen verschillende pagina’s, bewerkingen binnen de pagina’s te overzien en te filteren in visuals. Voorlopig blijft het mogelijk om terug te schakelen naar de oude look.
  • Eigen stijl – Vanaf eind deze maand is het tot slot mogelijk om de styling van de online Power BI tool te personaliseren. Zo kunnen we het bijvoorbeeld nog meer aanpassen aan de kleuren en kenmerken van uw brand.

Genoeg nieuws te ontdekken dus! Kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op.