Terug in de schoolbanken met iqbs Summer School

  1. Home
  2. /
  3. News
  4. /
  5. Terug in de schoolbanken met iqbs Summer School

Terugblik; iqbs spijkerde u bij deze zomer

Deze zomer organiseerde iqbs een drietal interactieve workshops op het gebied van SSRS, Power BI en Excel. Graag bedanken we alle enthousiaste deelnemers die deze zomer ‘back to school’ gingen. Wegens groot succes wordt de Summer School herhaald in 2018.

Summer School Excel

Excel is veruit de meest gebruikte rapportagetool ter wereld. Ook bij iqbs merken we dat. 90% van onze klanten gebruikt in meer of mindere mate Excel als rapportagetool. Maar hoe maak je nu een mooie grafiek, hoe werkt een sparkline en wat kan power pivot nu precies? In deze summer school leerden de deelnemers alles op het gebied van draaitabellen op cubes, data uit tabellen en queries, slicers en grafieken.

Summer School SSRS

Voor alle deelnemers die een mooie datawarehouse omgeving in SQL Server hadden staan, maar het nog niet lukte hier de juiste management rapportages uit te toveren organiseerden we  onze ééndaagse ‘Summer School SSRS’. SQL Server Reporting Services is de ideale tool om automatisch rapporten te genereren in mooie visualisaties en deze geautomatiseerd periodiek te delen met de gewenste ontvangers.  Aan het eind van de dag waren zij in staat om een eenvoudig rapport op te stellen, geautomatiseerd te genereren en periodiek te verspreiden.

Summer School Power BI

Niet voor niets is Power BI dé tool van het moment op het gebied van Business Intelligence. Doordat Microsoft in haar maandelijkse updates nieuwe functionaliteiten toevoegt is Power BI in afzienbare tijd het onderwerp van gesprek geworden als het gaat om de visualisatie van management rapportages. Microsoft luistert actief naar haar community waar je als gebruiker zelf ideeën voor nieuw te ontwikkelen functionaliteiten kan aandragen, waar vervolgens door de community op wordt gestemd. Iedere maand komen er dus weer nieuwe functies bij! Tijdens deze Summer School leerden de deelnemers in één dag hoe zij zowel dashboards als reports maakt in Power BI.