De Power BI gebruikersavond in Bunnik

  1. Home
  2. /
  3. Power BI
  4. /
  5. De Power BI gebruikersavond in Bunnik
De eerste Power BI gebruikersavond van 2023!

De eerste avondsessie van de Power BI gebruikersgroep (PBIG)  stond op 11 januari groot in onze agenda. Deze sessie vond namelijk plaats bij ons op kantoor in Bunnik. Overigens stond deze avond niet alleen bij óns in de agenda; ook bij iedereen van de Power BI community in Nederland. Het was namelijk volle bak en zelfs uitverkocht! In deze blog lees je een korte recap van de avond.

PowerBI Gebruikersavond in Bunnik

Wat stond er op het programma?

We hadden voor deze avond twee sprekers klaarstaan. Te beginnen met een bekende naam: Kasper de Jonge van Microsoft. Hij vertelde wat we de komende tijd kunnen verwachten in Power BI. Hij vertelde bijvoorbeeld over de verbeteringen in de werking van queries waardoor de snelheid omhoog gaat. Ook sprak hij over het nieuwe keuzemenu wat eraan komt, de ‘Panel of Panels’, waarbij je makkelijker kan switchen tussen de zijpanelen zonder dat het rapport kleiner hoeft te worden.

De tweede spreker van de avond was onze eigen BI consultant en tech lead Power BI Jos van Vucht. Hij nam de Power BI groep mee in de wereld van dynamic commenting. Want hoe kunnen we de waarden die we zien goed toelichten? Power BI biedt een standaardoplossing hiervoor die niet ideaal werkt. Daarom heeft Jos Power Apps geïntegreerd voor klanten waardoor je live commentaar kunt inbouwen in rapporten. In zijn demo werd duidelijk hoe hij dynamische commentaren toevoegt en je zag direct wat voor grote waarde dit kan toevoegen aan een rapportage.

Enthousiasme en passie

Wat opvalt op zo’n avond is het enorme enthousiasme; van de Power BI gebruikers uit de community en de sprekers. Dat maakt zo’n avond natuurlijk tot een groot succes. Wil je meer weten over de Power BI Gebruikersgroep? Dat vind je hier.

 

Wil jij ook je Power BI kennis inzetten?

Vacature: Data Analist

Wil jij de klant helpen met het vertalen van data in overzichtelijke rapporten?

Vacature: BI Consultant

Ben jij die BI Consultant die de klantvraag weet te vertalen in technische oplossingen?