Gartner: Microsoft 12e jaar op rij beste BI & Analytics partij

  1. Home
  2. /
  3. News
  4. /
  5. Gartner: Microsoft 12e jaar op rij beste BI...

Leider in Business Intelligence & Analytics

Voor het 12e jaar op rij is Microsoft gekozen tot de meest leidende BI-tooling partij. Dit maakte Gartner onlangs bekend, een onafhankelijk Amerikaans onderzoeksbureau dat jaarlijks onderzoek doet naar de BI en Analytics markt.

Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytic Platforms 2019

Gartner publiceert jaarlijks een onderzoek naar de verschillende BI-tools op de markt. Hierin wordt gekeken welke BI-tools het beste werken en het meest toekomstbestendig zijn. In het ‘Magic Quadrant for Business Intelligence and Analytic Platforms 2019’ van Gartner is te zien dat Microsoft gepositioneerd is als de meest toonaangevende business intelligence partij. Ten opzichte van de vorige jaren is de voorsprong alleen maar groter geworden. Dit maakt dat Microsoft Power BI organisaties niet alleen nu optimaal ondersteunt in bedrijfsprocessen, maar ook in de toekomst uitkomst biedt bij complexe Analytics uitdagingen.

Microsoft Power BI

Snelheid van implementatie is een belangrijk aspect voor BI en Analytics software. Power BI biedt een eenvoudige en laagdrempelige manier om uit verschillende databronnen informatieve visuals te ontwikkelen. Deze BI en Analytics tool biedt naast automatische connectoren voor interne systemen zoals ERP en CRM ook externe connectoren voor veel gebruikte systemen en platformen zoals Facebook, Google Analytics en MailChimp.

Demo Power BI

iqbs demonstreert op 18 april a.s. welke mogelijkheden de verschillende versies van Power BI hebben, én hoe eenvoudig Power BI is in gebruik. In één middag demonnstreren we de voornaamste mogelijkheden voor eindgebruikers. Ook laten we zien hoe eenvoudig het is om zelf een dashboard te bouwen.