BI-nieuws van Microsoft Ignite 2019

 1. Home
 2. /
 3. News
 4. /
 5. BI-nieuws van Microsoft Ignite 2019

Microsoft Ignite 2019 is weer voorbij. Hét wereldwijde evenement van Microsoft waar alles draait om de nieuwste ontwikkelingen en technologieën. Om je te helpen up-to-date te worden over Microsoft BI, lichten we hier wat nieuwigheden uit.

Business Intelligence wordt steeds belangrijker. 97% van de Fortune 500 bedrijven ter wereld werkt al met BI! Ook kleinere bedrijven maken steeds meer stappen richting data analyse. Microsoft verwacht dan ook dat BI over een paar jaar onderdeel zal zijn van elke organisatie. Het doel is iedereen beslissingen te kunnen laten maken op basis van inzichtelijke, toegankelijke analyses.

Verbeterde beveiliging voor Power BI

Power BI brengt gegevensinzichten binnen een organisatie. Naarmate meer mensen toegang krijgen tot deze gegevens, zal automatisch het risico op onbedoeld overschrijden of misbruiken van bedrijfskritieke informatie toenemen. Elke gebruiker moet daarom worden voorzien van de juiste rechten: een goede gegevensbeveiliging binnen Power BI wordt steeds belangrijker.

De eerste stap is gevoelige informatie in Power BI te classificeren en labelen met behulp van Microsoft Information Protection-gevoeligheidslabels vanuit Office 365. Het is slim om ook het beleid voor governance te handhaven, zelfs wanneer de inhoud vanuit Power BI wordt geëxporteerd naar Excel, PowerPoint of PDF, om ervoor te zorgen dat de gegevens worden beschermd, binnen én buiten Power BI. Een andere optie is om de gebruikersactiviteit op gevoelige informatie in realtime te bewaken met waarschuwingen, sessiebewaking en risicosanering vanuit Microsoft Cloud App Security.

AI en ML

Power BI is een pionier als het gaat om het brengen van AI-ervaringen in Business Intelligence. Ook op het gebied van Artificial Intelligence en Machine Learning worden daarom functionaliteiten toegevoegd.

 • Decomposition Tree
  Dit idee komt vanuit de community. Deze boomstructuur helpt gebruikers de oorzaak te begrijpen die bijdraagt aan een hoge of lage KPI-waarde, onderverdeeld in één of meerdere dimensies. De AI-component van de Decomposition Tree is de keuze om automatisch de meest interessante splitsingen te vinden en de oorzaakanalyse voor u uit te voeren, in plaats van handmatig te moeten splitsen op verschillende dimensies.
 • Geautomatiseerde Machine Learning voor algemeen gebruik
  Met Automated ML kunnen bedrijfsanalisten modellen bouwen om bedrijfsproblemen op te lossen die ooit de vaardigheden van datawetenschappers nodig hadden. Power BI automatiseert het grootste deel van de data science-workflow om de ML-modellen te maken, terwijl u tegelijkertijd volledig inzicht in het proces hebt.
 • Cognitieve Services in Power BI Desktop
  Dankzij de integratie met Azure Cognitive Services kunnen gebruikers beter omgaan met ongestructureerde gegevens door taal te detecteren, sentiment te scoren, sleutelzinnen te extraheren en objecten in afbeeldingen te identificeren.

SQL Server 2019

Met de aankondiging van SQL Server 2019 zijn SQL Server 2019 Analysis Services en Reporting Services nu algemeen beschikbaar. Deze release zit vol nieuwe functies voor beide producten, waaronder berekeningsgroepen in SSAS voor herbruikbaarheid van berekeningen, governance-instellingen om serverbronnen te beschermen en verbeterde toegankelijkheidsopties voor SSRS.

Dit is nog maar het begin! Er zijn nog vele ontwikkelingen meer, die we graag met je doornemen. Kom je er niet uit? Of wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op.