Klantverhalen

Onze klant: Telco Accessoires

  1. Home
  2. /
  3. Portfolios
  4. /
  5. Telco Accessoires

Telco Accessoires is een fabrikant en online retailer van hoogwaardige accessoires geschikt voor mobiele producten zoals telefoons, tablets en e-readers. Business Analist Wessel en zijn collega Dorien zochten contact met iqbs omdat zij hulp nodig hadden bij het inzichtelijk maken van de bedrijfsdata. Het allerbelangrijkste aspect voor Telco Accessoires is het aanhouden van één versie van de waarheid en het makkelijk inzichtelijk maken van verschillende bedrijfsactiviteiten.

Verder professionaliseren met BI

Telco Accessoires is sinds 2018 van ERP-systeem Microsoft Dynamics NAV overgestapt op Microsoft Dynamics Business Central. Voor Telco Accessoires betekende de overstap naar dit vernieuwde ERP-systeem een eerste stap in een groter plan om de organisatie verder te professionaliseren. Het inrichten van Business Central bracht direct een nieuwe uitdaging met zich mee: het rapporteren van alle data uit hun nieuwe ERP-software. Om één versie van de waarheid aan te kunnen houden in een betrouwbaar en visueel aantrekkelijke oplossing, heeft Telco Accessoires de hulp van iqbs ingeroepen.

“Onze huidige rapportage oplossing in Excel werkte niet goed meer. Het bevatte foutieve data en
we waren niet meer in staat om de data op de gewenste manier inzichtelijk te krijgen.”

Onze klant

Telco Accessoires verkoopt hoogwaardige kwaliteit accessoires voor mobiele devices. Denk hierbij aan hoesjes voor smartphones, tablets en e-books.

Een nieuw ERP-systeem

Tijd voor professionalisering. Na de implementatie van Microsoft Dynamics Business Central  willen zij deze belangrijke data ook graag gaan inzetten.

Power BI

Doordat iqbs met hun rapportage oplossing de belangrijke bedrijfsdata in Power BI heeft geplaatst, kan Telco Accessoires met behulp van Power BI handige visuele rapportages maken.

“Het doel van Telco Accessoires is om een data-gedreven bedrijfscultuur te kunnen verankeren in de organisatie.
Power BI is wat dat betreft voor ons erg belangrijk. De samenwerking met iqbs is tot op heden erg prettig.
De klant staat altijd centraal en er wordt meegedacht met uiteenlopende vraagstukken.”

Van bedrijfsdata naar inzichtelijke rapportages

Via het Open Data Protocol (OData feed) in Business Central is het mogelijk de informatie te benaderen met externe applicaties. Zodoende heeft iqbs voor Telco Accessoires een rapportage oplossing gebouwd in Power BI, waar het ETL-proces geheel in Power BI is ingericht met behulp van de Power Query Editor (gebruikmakend van de zeer krachtige functionele “Data Mashup” programmeertaal). Een ster-schema maakt het mogelijk de informatie vanuit verschillende bedrijfsdisciplines zoals sales, inkoop en finance in een handomdraai naast elkaar en over dezelfde (tijds-)dimensies in te zien. De flexibiliteit van Power BI maakt het mogelijk om ook andere bronnen te gebruiken voor de rapportage oplossing. Voor Telco Accessoires is het bijvoorbeeld belangrijk om ook third-party data in te laden en flexibel te kunnen rapporteren over (her-)gestructureerde dimensies. Door middel van Sharepoint lijsten is het voor Telco Accessoires mogelijk om externe data en nieuwe dimensies bij te voegen in de rapportageomgeving zonder extra IT-inspanningen, waardoor de oplossing erg flexibel en makkelijk te hanteren blijft voor de medewerkers van het bedrijf.

“Op basis van het meegeleverde rapport zien we met betrekking tot gebruikersstatistieken dat
sommige medewerkers het rapport na een week al meer dan 50 keer hebben geopend!
Daarnaast is het management zeer tevreden met wat er is gerealiseerd. Er werd direct gevraagd
naar de mogelijkheden voor nieuwe rapportages en extra rapportage functionaliteiten.”

Telco Accessoires bestaat uit Xtorm en Gecko Covers

Vooruitkijken met Power BI

Inmiddels hebben ook andere afdelingen ingezien wat de meerwaarde van Power BI is voor hun dagelijkse activiteiten. Het aansluiten en in productie nemen van andere afdelingen op de rapportageoplossing is dan ook de volgende stap die Telco Accessoires graag samen met iqbs maakt. Voor Telco Accessoires is Power BI de geschikte tool om een hoogwaardige maar laagdrempelige rapportageomgeving in te kunnen richten. Daarbij is de inzet van iqbs van meerwaarde door de uitgebreide kennis van Power BI en het gebruik van robuuste datamodelleringstechnieken.

Ben je ook geïnteresseerd in de mogelijkheden van Enterprise BI, Power BI of ben je specifiek op zoek naar het ontsluiten van je ERP-systeem? Neem dan contact op met Otis voor meer informatie.

Wil jij ook inzicht in jouw data?

Neem dan contact op met

Otis

Business Development Manager