Download iqbs whitepapers
Download iqbs whitepapers
DonwloadWhitepaperpowerbi

Power BI

Met Microsoft Power BI maakt u snel dashboards en rapporten en heeft u direct toegang tot alle belangrijke gegevens op elk device. En u kunt de gegevens direct delen met collega’s. Onze Power BI consultants hebben jarenlange ervaring met Microsoft BI en Power BI. Zij geven u graag advies én bieden de service om een Power BI oplossing in uw organisatie te implementeren.

In control met Power BI

Zoekt u een eenvoudige, kostenbesparende en laagdrempelige manier waarmee u uit verschillende databronnen informatieve visuals kunt ontwikkelen en waarmee u ontdekkingen kunt delen binnen uw organisatie? Power BI zet de data uit uw organisatie om in rijke analyses en heldere visuele rapportages. Geef beslissers op elk niveau inzicht in voor hen relevante informatie. Anytime, anyplace, en any device. Zo kunt u gemakkelijker en beter sturen op uw doelen voor de toekomst.

Power BI consultancy

Met onze aanpak gaat u snel en getraind aan de slag met Power BI. Onze Microsoft Power BI consultants kunnen de volledige implementatie van uw Business Intelligence en Analytics omgeving voor u uit handen nemen óf ondersteunen in samenwerking met eindgebruikers en de IT-afdeling.

Seminar Power BI

Welke mogelijkheden de verschillende versies van Power BI hebben, én hoe eenvoudig Power BI is in gebruik wordt gedemonstreerd tijdens dit seminar. In één middag wordt u de voornaamste mogelijkheden voor eindgebruikers getoond, ook laten we zien hoe eenvoudig het is om zelf een dashboard te bouwen.

Top 10 voordelen van Power BI

Dit zijn de redenen om Power BI te gebruiken

1

Levendige dashboards

Met alle KPI’s op een plaats geeft een PowerBI dashboard direct een snapshot van uw belangrijkste stuurinformatie. Power BI haalt de informatie op en presenteert dit levendige dashboard waar u met een klik door kunt gaan naar het onderliggende niveau

2

Anywhere, anytime data analysis

Met Power BI is uw bedrijfsinformatie 24/7 beschikbaar en up-to-date. De data uit uw organisatie of in de cloud is via het device van uw keuze altijd binnen handbereik. U heeft altijd en overal direct inzicht.

3

Self-service

Na een korte training zijn gebruikers zelf in staat om data te benaderen en om te zetten naar sprekende rapportages en dashboards. Hiermee zorgt Power BI voor efficiency, kostenreductie en snelheid als het gaat om management rapportages binnen uw organisatie.

4

Connectors

Power BI heeft out-of-the-box dashboards en report packs voor veel gebruikte systemen en platformen zoals

 • Microsoft Azure
 • Zendesk / Mailchimp
 • Microsoft Dynamics CRM
 • SalesForce
 • Google Analytics. etc.
5

Power BI is cloud based

Power BI is vanaf de grond af aan opgebouwd met de cloud in het achterhoofd. Het gebruikt alle modern HTML5 technieken om moeiteloos te kunnen werken met elke browsers en op elk device.

6

Power BI heeft een mobile app

Power BI heeft native apps voor Android smartphones en tablets, iOS devices, en Windows 10 devices. Deze apps zijn gratis te downloaden via de appstores van Apple en Google.

7

Power BI is goedkoop

Power BI en Power BI Desktop zijn gratis in gebruik. Power BI Pro is een betaalde licentie, maar is gedurende 60 dagen gratis uit te proberen.Na deze periode kost Power BI Pro € 8,40 per gebruiker per maand. Power BI Pro is ook beschikbaar als onderdeel van Office 365 Enterprise E5.

8

Power BI is makkelijk in gebruik

Door de gebruikersvriendelijke interface zijn de meeste gebruikers direct in staat om gebruik te maken van het Power BI report of dashboard. Via eenvoudige drag-en-drop mogelijkheden kiest u eenvoudig met welke weergave u de data wilt laten zien. Het dashboard is vrijwel direct beschikbaar en gebruiksklaar zodat u “on-the-fly” kunt beschikken over de informatie die u nodig heeft.

9

Power BI grote gebruikers community bepaalt wat belangrijk is

In plaats van alleen maar bouwen waarvan Microsoft denkt dat gebruikers het nodig hebben, wordt de Power BI gebruikers community geraadpleegd voor ideeën. Iedereen kan zich aanmelden om nieuwe ideeën aan te dragen of om te stemmen op nieuwe ideeën om het product te verbeteren.

10

Gartner en Microsoft

Gartner heeft gedurende meer dan 10 jaar op rij Microsoft geplaatst in het “leader quadrant” binnen “Analytics and Business Intelligence Platforms”. Gartner beloont hiermee Microsoft voor het aanhouden van een sterke visie op het gebied van BI, maar ook in het realiseren van die visie. Bekijk hier het uitgebreide rapport van Gartner.

Power BI licentie kosten

iqbs is Microsoft Gold Partner en Cloud Solution Provider (CSP). Wij helpen u graag met een laagdrempelige en snelle start met Power BI. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Uw voordelen

 1. Betaal naar verbruik (pay per use)
 2. De (cloud) oplossingen zijn direct beschikbaar
 3. Maandelijks keuze hoeveel en welke licenties u afneemt
 4. Te combineren met bestaande omgevingen
 5. Te combineren met meerdere partners en oplossingen

Power BI licenties

Als Cloud Solution Provider van Microsoft kunnen wij u cloud abonnementen leveren voor Power BI, Office365, Enterprise Mobility Suite (EMS), Azure en Dynamics CRM Online. Met CSP via iqbs krijgt u dezelfde licentie als bij Microsoft, maar dan gefactureerd op maand basis, zonder tussenkomst van een creditcard. Tevens heeft u recht op 24×7 support op de afgenomen licenties via iqbs.

 • Power BI Desktop
  Gratis
  • Maak verbinding met honderden gegevensbronnen
  • Schoon gegevens op en bereid gegevens voor met behulp van visuele hulpmiddelen
  • Analyseer en maak fraaie rapporten met aangepaste visualisaties
  • Publiceer inhoud naar de Power BI-service
  • Sluit inhoud in op openbare websites
 • Power BI Pro
  8,40 per gebruiker, per maand
  • Bouw dashboards die in realtime een volledig beeld van uw bedrijf geven
  • Houd gegevens automatisch up-to-date, inclusief on-premises bronnen
  • Werk samen met gedeelde gegevens
  • Controleer en regel de toegang tot gegevens en hoe deze worden gebruikt
  • Maak inhoudspakketten en distribueer deze naar gebruikers met apps
 • Power BI Premium
  Licentiemodel per gebruiker, per maand
  • Verwerf toegewezen capaciteit die u zelf kunt toewijzen, schalen en controleren
  • Distribueer inhoud en voeg deze in zonder afzonderlijke gebruikerslicenties te hoeven kopen
  • Publiceer rapporten on-premises met Power BI Report Server
  • Ontgrendel meer capaciteit en hogere limieten voor uw Pro-gebruikers
powerbi-desktop

Gratis demo? Onze Power BI consultants staan voor u klaar.

Houdt u net als wij ook van snel schakelen en korte lijnen? Wilt u meer weten over Power BI ? Neem vrijblijvend contact op met Marcel Croonen via 06-149 09 376 | mcroonen@iqbs.nl of gebruik ons contactformulier.

Nieuwsgierig? Vraag nu een demo aan

×