IBCS: “Zo geef je de belangrijkste resultaten in één oogopslag weer”

  1. Home
  2. /
  3. Power BI
  4. /
  5. IBCS: “Zo geef je de belangrijkste resultaten in...

Een verslag van de IBCS-training

Onlangs hebben drie van onze consultants een IBCS-training gevolgd. Voor wie IBCS nog niet kent: dit zijn praktische regels voor het ontwerpen van begrijpelijke rapporten en presentaties. Bij een rapport volgens deze standaard is geen ruimte voor eigen interpretatie. Het wordt weleens vergeleken met bladmuziek. Of je nu Spaans spreekt of Nederlands; het is voor iedereen direct duidelijk.

SUCCESS met IBCS

De IBCS-training vond plaats in centrum van Den Bosch en begon met een dag theorie. Wat zijn de regels precies van IBCS? De International Business Communication-normen bestaan uit zeven gebieden, waarvan de initialen het woord SUCCESS vormen. Elke letter staat voor een regel waaraan voldaan moet worden.

Na de theorie zijn onze consultants twee dagen lang zelf aan de slag gegaan met verschillende opdrachten. Leuk feitje: alle opdrachten deden ze zonder PC, zodat je echt aangewezen bent op jezelf. De training werd afgesloten met een examen (waarvoor alle drie onze consultants uiteraard geslaagd zijn).

Terug naar de boodschap van je rapport

Consultant Maartje heeft de IBCS-training met plezier gevolgd: “Het was een hele waardevolle training waar je leert om de kern van je boodschap naar voren te laten komen in je rapportage. Het helpt je de belangrijkste resultaten in één oogopslag weer te geven. Zaken die te veel afleiden of die de boodschap manipuleren, laat je achterwegen. Zo zie ik bijvoorbeeld in nieuwsitems dat berichten gemakkelijk te manipuleren zijn door het afsnijden van een as. De IBCS richtlijnen zorgen ervoor dat rapportages (universeel) duidelijk en eerlijk zijn.”

IBCS in jouw rapporten integreren?

Wil jij weten hoe wij deze standaard in jouw rapporten kunnen integreren en wat dit je kan opleveren? Dat vertellen we je graag. Neem gerust contact met ons op en we kijken naar de mogelijkheden.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

    Ja, ik wil me aanmelden voor de nieuwsbrief